sâmbătă, 2 februarie 2013

Campanie de conștientizare a populației fără adăpost pe timpul iernii

Recent, a fost derulată o campanie de conștientizare asupra populației fără adăpost pe timpul iernii. Modul de abordare este, la prima vedere, inedit. Cum poți să nu ai impact când prezinți vremea într-un mod neașteptat?

Radu Oncescu spunea că e singurul din România care a scris despre acest subiect. Felicitări! Am aflat și eu de la el de campanie și dau știrea mai departe. Și Mashable a vorbit despre asta.

Revenind, ce înseamnă neașteptat? Iei oameni de pe stradă și îi pui să prezinte buletinul meteo. La final, aceștia pot face anunțuri legate de posibilitatea donațiilor către asociațiile care îi ajută.

Campania poartă denumirea Zilele Speranței și se desfășoară, în condiții similare, în diferite țări. Câteva, nu prea multe, căci ar fi prea rău.

Problema oamenilor fără adăpost este una spinoasă: este nevoie de abordări pentru fiecare persoană în parte, fiind cauze ale situației actuale diferite, fiind efecte diferite, condiții diferite, perspective diferite. Cuvântul este DIFERIT. Sunt lumi diferite, chiar. Câteva detalii am precizat într-un articol din 25 noiembrie 2012.

Un comentariu:

Știu că mă iubești, așa că nu mă spama...