sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Gandeste-te la jucarii, biciclete si scaunele sau BeKid!

Momentul nașterii unui copil reprezintă totodată cel în care pui în aplicare ceea ce ai învățat legat de îngrijirea acestuia și asigurarea siguranței de care are nevoie. Aici, apar o serie de aspecte pe care trebuie să le iei în considerare dat fiind nivelul importanței pe care deciziile luate în familie le au.Un mic copil are nevoie de mobilier pentru camera sa, jucării, cărucioare, scaune, pătuțuri, scaune auto, triciclete, mașinuțe ș.a.m.d. Acestea depind de vârsta pe care o are pentru că nu poți pune un bebeluș de o lună să meargă pe bicicletă, la fel cum un copil de 7 ani nu mai poate sta în pătuț. Sunt sigur că sunteți de acord cu mine în această privință, chiar dacă nu am o experiență prealabilă  legată de asta.
Neavând experiența necesară pentru a comenta măsurile de siguranță pentru deplasarea într-un autovehicul a unui copil, în această privință mă voi rezuma doar  informarea și utilizarea unor scaune auto pentru copiii de cea mai bună calitate. Nu știi niciodată ce se poate întâmpla și, întotdeauna, prevenția este mult mai adecvată decât suportarea consecințelor unei acțiuni nedorite. Știu că în această privință au fost o serie de anchete făcute pentru a evidenția beneficiile și daunele pe care măsurile greșite de siguranță le pot provoca, iar unele studii sunt de-a dreptul șocante. Așadar, prevenția salvează vieți! Un articol informativ despre scaunele auto pentru copii este acesta

Amintiri din copilărie


Revin la aspectul inițial pe care doream să îl evidențiez. Îmi amintesc de momentele de acum 12-13 ani când am învățat să merg pe bicicletă. Au fost o serie de clipe memorabile pe care le apreciez de fiecare dată. Acesta este și unul dintre motivele pentru care îmi doresc ca toată lumea să învețe să meargă pe bicicletă. Faptul că, mai departe, vor decide să le folosească zilnic, săptămânal sau niciodată este alegerea acestora.  După ce am avut prima trotinetă, am trecut la o bicicletă cu roți ajutătoare. Mai departe, a fost un exercițiu de perseverență pentru a ajunge la momentul când părinții mi-au cumpărat o bicicletă. 

Dreptul la bicicletă


Cred că este dreptul fiecare copil sub 10 ani să învețe să meargă pe bicicletă. În felul acesta, de mici, vor avea cultivat simțul răspunderii și al unei vieți care să le permită să facă sport. Am vedea autorități mult mai responsabile în gestionarea rețelei de drumuri cu alei speciale pentru bicicliști. Până la urmă, este o investiție pe termen lung pe care părinții o pot sprijini prin copiii lor.
 


*sursă imagine: www.bekid.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Știu că mă iubești, așa că nu mă spama...