Da, poți deveni nemuritor. Cum? Aici răspunsul se află în fiecare dintre noi. Poți fi noul Bill Gates, noul Steve Jobs, noul Isaac Newton, noul Leonardo daVinci, noul Giordano Bruno, noul Galileo Galilei... Lista aceasta este foarte mare (și tu faci parte din ea, acum depinde cum vei dori să te poziționezi).
Sunt patru elemente cheie pentru nemurire. În funcție de persoană, acestea pot fi adaptate, pot fi supuse unui filtru, pot apărea de niciunde sau pot fi, pur și simplu, imposibile de găsit.
Fii corect!
Oamenii de lângă tine se bazează pe corectitudine, doresc să fie motivați și au nevoie de exemplul tău. Corectitudinea îndeamnă la performanță, provoacă competiția și, totodată, nu reprezintă un obstacol pentru colaborare. Nu tărim în Paradis, dar putem să tindem la atingerea acestui țel.
Fii onest!
Nimănui nu-i plac persoanele care se ghidează după principiul „scopul scuză mijloacele”. Machiavelli a murit în urmă cu 500 de ani. Din nefericire, principiul a rămas intact. Îl vedem des pus în aplicare. Personal, mi se pare că suntem pe drumul cel bun și că, în viitor, vom putea să ne împlinim. Nu eu, nu tu, nu ea, nu el, ci NOI. Societate are nevoie de oameni onești, de implicare, de activism, de voluntariat, de oameni de nădejde, de persoane cu suflete frumoase.
Fii pozitiv!
Nu îmi iese întotdeauna și îmi dau seama că este o greșeală. Gândește pozitiv, dar, chiar dacă nu reușești să faci asta, implică-te în acțiuni pozitive, constructive. Adu ideile la viață printr-o atitudine pozitivă. Nu uita, putem fi exemple prin orice facem. Ne sunt invadate viețile de non-valori? Nicio problemă, le corectăm sau fugim de lângă ele pentru a promova valorile. Și avem.
Fii creativ!
Societatea actuală vrea creativitatea. Ideile creative sunt prețuite, au șansă de izbândă într-un amalgam de propuneri, într-o imensitate de gândiri. Out-of-the-box trebuie să fie conceptul care ne ghidează viața. Ideile creative trăiesc, te fac nemuritor. Evoluția omenirii a însemnat creativitate. De la copilul de grădiniță până la persoana de vârsta a treia, creativitatea este definitorie. Nu renunța niciodată. Notează-ți ideile, dă-le altora... Împreună ne transformă. Creativitate înseamnă metamofozare în bine.
Citeam recent un articol despre un artist care a dat naștere unui întreg curent. Ideea era abordarea obiectelor obișnuite în moduri neobișnuite. Revenind la mine, o doză de creativitatea este reprezentată de modul ținerii unui discurs pregătit. Câteodată, este foarte bine să îți imaginezi persoanele din fața ta ca fiind niște verze. Te hrănești cu ele, îți aduc energie, veselie, culoare.
Cu ocazia asta, recomand două articole:
-
When a Pipe Is Not a Pipe: How Shifting Perspective Creates Insight, Creativity, and Mindfulness;
- Ce este creativitatea?
Un articol de dezvoltare personala foarte bun si foarte bine scris. Transmite exact ce trebuie.
RăspundețiȘtergerePoate ne cunoastem si personal la Galati cand vii.
Multumesc!
ȘtergerePoate ne vedem.