marți, 12 februarie 2013

Demisia Papei, strategie de marketing

Ioan Paul al II-lea (numele real i l-am uitat) a murit undeva prin 2004 în timp ce pe Pro TV era Fracul Magic cu Jackie Chan. Mi s-a întrerupt filmul într-o zi de vineri pentru o știre care într-adevăr făcea rating. Am stat, am urmărit, bunica mea la fel.


2013: Ratzinger anunță că își dă demisia. Înlocuirea lui Benedict al XVI-lea nu este altceva decât o altă strategie de marketing. Nouă ani de conducere a Vaticanului și a lumii catolice reprezintă o eternitate, una cu care lumea întreagă se obișnuiește. Să nu uităm că papa (oricine ar fi) este una dintre cele mai influente persoane din lume. Mesajele de Crăciun și de Paște depășesc orice audiență. Ce faci când profitul Bisericii Catolice este pe minus? Schimbi ceva. Ce schimbi? Papa.

Acum, toate știrile, toată lumea este cu ochii pe tot ceea ce se întâmplă la Vatican. Ai atras atenția, îi  ai, îi controlezi și poți să te joci cu ei. Cu cine? Cu oamenii, desigur. Rotweilerul lui Dumnezeu dă drumul unei serii impresionante de speculații, iar Nostradamus abia așteaptă din mormânt să i se îndeplinească profeția. Este pe Twitter, este pe Facebook, este promotorul unor mărci de renume... este Papa Benedict al XVI-lea.

P.S.: În România se pare că decizia de condamnarea pentru trei ani cu suspendare a lui Gigi Becali a prins mult mai bine. Forza Steaua!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Știu că mă iubești, așa că nu mă spama...