miercuri, 20 februarie 2013

FOTE 2013 - Diseminare excepțională!

Apreciez faptul că nu am auzit decât o știre referitoare la faptul că România găzduiește săptămâna aceasta Festivalul Olimpic de Tineret European (European Youth Olympic Winter Festival), zis și FOTE sau EYOWF.

Eu, unul, sunt un pic mai legat de acest eveniment, în ciuda dificultăților organizatorice existente, încă din vara anului trecut dorind să particip ca voluntar în biroul de presă al acestui eveniment organizat de Asociația Comitetelor Olimpice Europene, Comitetul Olimpic Român și încă câteva zeci de organizații și instituții, precum și agenți economici.  Am renunțat, dându-mi seama că în săptămâna aceasta aș fi putut învăța pentru examenul de Bacalaureat.

FOTE este dedicat sportivilor de performanță europeni care au între 14 și 18 ani. Delegații din mai multe țări participă la ceea ce se numește cel mai mare festival olimpic de tineret desfășurat iarna în Europa. Brașovul îl găzduiește!Aș mai putea spune și că România a luat deja medalii (chiar și de aur) și că la acest festival se nasc sportivii despre care vom auzi peste câțiva ani, dar oare contează când tabloidele nu fac rating cu așa ceva?

Dintre cele 29 de țări care au participat (începând cu 1991 la sesiunea de vară și din 1993 la sesiunea de iarnă), România se află pe locul al II-lea la cel mai mic număr de medalii obținute (doar patru). FOTE 2013 o va urca în clasament.

Pentru cei care nu sunt interesați, Brașovul se află pe o listă selectă a orașelor organizatoare alături de Bruxelles, Bath, Lisabona, Paris, Belgrad, Andorra la Vella, Liberec, Utrecht și altele. Jocurile olimpice de vară pentru tineret vor avea loc în Olanda la Utrecht, iar în 2015 vor fi găzduite de Tbilisi (Georgia) și Vorarlberg/Liechtenstein (Austria/Liechtenstein) - cele de iarnă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Știu că mă iubești, așa că nu mă spama...