duminică, 17 februarie 2013

Investim în spiritualitate! Sau nu?

Imaginea de mai sus mi-a ajuns în news feed. Este îngrijorător, este trist. Suntem un popor naiv care are nevoie de păstrarea trăsăturilor arhaice, are nevoie de un factor capabil să manipuleze milioane de oameni. Avem nevoie de credință sau de religie? Eu zic că nu știu.

Biserica Ortodoxa Romana (BOR) administreaza una dintre cele mai mari averi din Romania, a carei valoare depaseste 3 MILIARDE DE EURO, potrivit estimarilor Business Standard.

Ce s-ar fi întâmplat dacă acele milioane de euro de la punctul al doilea ar fi fost investite în cercetare, în educație sau în medicină? Ce s-ar fi întâmplat? Am fi fost un pic mai sus. Știu că avem lăcașe de cult cu care trebuie să ne mândrim, dar aici vorbim de o întreagă industrie. Se pare că omul de rând are nevoie să creadă că mâna invizibilă care stă întinsă pe portofelul său face minuni.

In Romania exista peste 18.300 de biserici (+o catedrala mamut, Catedrala Man(t)urii Neamului Naiv in valoare de 400 mil. E)
Localități sunt mai puține de 3000. Avem biserici, Dumnezeu e cu noi și suntem cel mai tare neam care există pe Pământ. Mă înșel? S-ar putea să fie cel „rău” care mă influențează acum să scriu rândurile acestea. Cu aproximație, câte școli și spitale avem? Maxim 5000 adunate, nu?

Medicii nu pot face minuni, BOR te poate convinge ca exista. Nu trebuie să lăsăm această industrie să decadă!


Un comentariu:

 1. Catedrala Mantuirii Neamului
  A MANTUI are dublu inteles.. a salva neamul vs a ispravi / a omora neamul
  DEX
  1. (Pop.) A (se) salva (dintr-o primejdie, din robie, de la moarte etc.). 2. (Pop.) A (se) vindeca (de o boală). 3. (În limbaj bisericesc) A ierta sau a obține iertarea pentru păcatele săvârșite, a scăpa de pedeapsa divină; a (se) izbăvi, a (se) salva.

  4. (Pop.) A (se) termina, a (se) isprăvi, a (se) sfârși. ◊ Expr. (Refl.) A se mântui cu... = a muri

  RăspundețiȘtergere

Știu că mă iubești, așa că nu mă spama...