marți, 24 septembrie 2013

Mirări inspirate de câţiva politicieni şi declaraţiile lor

  • Un senator PSD consideră că nu poţi ţine cont doar de părerile celor 100-200-300 000 de cetăţeni din stradă. Cică Parlamentul reprezintă 20 de milioane. Eu, ca simplu cetăţean, am câteva întrebări:
- La Revoluţie au fost 20 de milioane de cetăţeni în stradă?
- La alegeri a fost votat de toţi cetăţenii? Nu caut acum statisticile, dar în România ultimilor ani au câştigat cei care au mobilizat cei mai mulţi oameni şi, cu toate acestea, 52% din români nu au ieşit la vot.
- De ce vreţi un cvorum redus la 30%, mă rog, neconstituţional?
- Pe principiul "20 de milioane de cetăţeni reprezentaţi", înseamnă că se recunoaşte de fapt că acest partid a încercat să în vara lui 2012 să linşeze statul de drept.


  • Un deputat PSD devine brusc critic de film şi, în această calitate, precizează că una dintre cele mai apreciate pelicule româneşti, "Poziţia Copilului", promovează nişte obscenităţi, denigrează poporul român şi că dreptul la exprimare se face pe muncă.
Înţelegem că ideologia comunistă consideră că libertatea de exprimare se face prin muncă, dar vreau să amintesc Declaraţia Fundamentală a Drepturilor Omului şi Constituţia României care garantează dreptul la liberă exprimare. Bun, nebun, trebuie să îl acceptăm şi să ne bucurăm. Cenzura nu este o soluţie.

În al doilea rând, vorbind de învăţământ, ce promovează televiziunile în prime time şi la ştirile de la ora 5? Cine a "peticit" o Lege a Educaţiei Naţionale, astfel încât o serie de norme de bun simţ să fie devalorizate în ultima zi de mandat?

Ultima parte şi ceea ce voi zice în continuare se referă la partea cu denigrarea, premiile internaţionale în cinematografie denigrează poporul român? Eu, unul, nu ştiam că trebuie să ne ferim de acestea. Oare nu vorbim de muncă în realizarea acestui film? Oricum am încerca, concluzia este una: "România, trezeşte-te!".

Despre Po(a)nta cu Plumb(ul) aurit nu discut momentan. Să lăsăm specialiştii în domeniu să vorbească, adică cei din mediu, extracţii, turism, justiţie care spun că proiectul de la Roşia Montană este o mare farsă din care pierde România de azi şi, mai important, cea de mâine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Știu că mă iubești, așa că nu mă spama...