duminică, 7 aprilie 2013

Mesajul comunității Masai - Avaaz.org

Dragi prieteni,
În câteva ore, președintele Tanzaniei, Jakaya Kikwete, ar putea demara evacuarea a zeci de mii de masai de pe pământurile noastre, pentru a face loc vânătorilor de lei și leoparzi. Ultima oară când Avaaz a tras un semnal de alarmă pentru tribul nostru, președintele s-a văzut nevoit să își abandoneze planul. Presiunea globală îl poate opri din nou. Dați click mai jos pentru a ne ajuta:
Suntem bătrânii tribului Masai, unul dintre cele mai vechi triburi africane. Guvernul tocmai a anunțat că plănuiește să alunge mii de familii de pe pământurile noastre pentru ca turiștii bogați să poată împușca aici în voie lei și leoparzi. Evacuările vor începe imediat.

Anul trecut, când acest plan a fost dezvăluit pentru prima oară, aproape un milion de membri Avaaz ne-au sărit în ajutor. Atenția voastră și furtuna pe care ați declanșat-o au forțat Guvernul să își nege intențiile și au oprit proiectul timp de câteva luni. Dar președintele a așteptat ca atenția comunității internaționale să scadă și acum și-a reactivat planul de acaparare a pământului nostru. Avem din nou nevoie urgentă de ajutorul vostru!

Chiar dacă președintelui Kikwete nu îi pasă de noi, acesta a dovedit deja că va răspunde la presiunea globală - adică la apelul vostru! Dacă trimiteți mesaje ambasadelor Tanzaniei din toată lumea, Kikwete va primi o avalanșă de rapoarte despre furtuna provocată de tentativele lui recente de a ne deposeda de pământul nostru. Este singura noastră șansă de a îl convinge să nu ne distrugă comunitatea.

Dați click aici și cereți ambasadelor să oprească evacuarea:

http://www.avaaz.org/ro/save_the_maasai_sam/?bNahLcb&v=23825

Trimiteți apoi tuturor mesajul de mai jos. Dacă milione de voci, din toată lumea, îi vor cere președintelui Kikwete să ne salveze pământul, acesta va trebui să le asculte!

Cu speranță și determinare,

Bătrânii tribului Masai din regiunea Ngorongoro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Știu că mă iubești, așa că nu mă spama...