joi, 4 aprilie 2013

Spune NU fracturării hidraulice în România

Documentarul Wild Carpathia (realizat de Charlie Ottley pentru Travel Channel) surprinde măreția și fragilitatea unui ecosistem unic și ne arată de ce e atât de important să îl conservăm în toată splendoarea lui pentru generațiile viitoare.

Guvernul României a concesionat suprafețe mari din unele dintre cele mai frumoase zone ale țării, pentru începereafracturării hidraulice în vara lui 2013. Locuitorii acestor zone au protestat vehement, dar toate aceste proteste au fost până acum ignorate de presă și de autorități.

  • Fracturarea hidraulică o metodă extrem de periculoasă de extragere a gazelor naturale, care ne poate otrăvi apa, aerul și solul.

  • Chimicalele folosite pentru forare sunt toxice și pot contamina apa în urma unor scurgeri sau accidente; pentru foraj sunt necesare milioane de litri de apă, ceea ce poate epuiza rezervele locale.

  • Apa reziduală rezultată în urma fracturării conține substanțe radioactive și chimicale toxice și este extrem de periculoasă, ceea ce face depozitarea ei extrem de dificilă și riscantă.

  • În urma fracturării hidraulice, gazul natural poate "migra" în rezervele de apă potabilă, punând locuințele și fântânile din vecinătate în pericol de explozie. În SUA au fost documentate peste 1.000 de cazuri de contaminare a apei în apropierea zonelor de extracție.

  • Fracturarea hidraulică accelerează schimbările climatice și este asociată cu alunecări de teren și cutremure.

Mai multe state - printre care Franța, Bulgaria și câteva landuri germane și cantoane elvețiene - au interzis fracturarea hidraulică sau au instituit moratorii împotriva acestei metode.

Pe 4 aprilie vor avea loc demonstrații în toată țara pentru a atrage atenția Guvernului și presei asupra alegerii reale a poporului român, ignorată până acum: Spunem NU fracturării hidraulice!

Împreună suntem mai puternici decât ei! Haideți să interzicem fracturarea hidraulică pe întreg teritoriul României! Dă click mai jos pentru a semna petiția și trimite mesajul mai departe:

http://www.avaaz.org/ro/spune_
nu_fracturaerii_hidraulice_an_romania/?bNahLcb&v=23607/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Știu că mă iubești, așa că nu mă spama...