vineri, 3 ianuarie 2014

Avaaz.org: Opriți masacrul delifinilor!

Avaaz.org desfășoară încă o campanie pentru salvarea delfinilor uciși pentru prinderea rechinilor aflați pe cale de dispariție. Vă rog să o semnați și să o trimiteți mai departe:


Dragi prieteni din comunitatea Avaaz,Pâna la 15.000 de delfini sunt uciși în fiecare an în apele teritoriale peruane, ca momeală pentru prinderea rechinilor aflați pe cale de dispariție. Un raport recent a forțat Guvernul să reacționeze, dar măsurile luate nu sunt suficiente, iar delfinii și rechinii continuă să moară pe capete. Putem opri acest masacru, dacă vom convinge Peru că reputația sa ca destinație turistică e în joc. Semnează și trimite vestea mai departe:

SIGN THE PETITION
Tocmai am văzut pe un post peruan o știre despre pescarii care sacrifică până la 15.000 de delfini pe an, ca momeală pentru prinderea rechinilor aflați pe cale de dispariție. Am fost șocată de acest reportaj și am hotărât să lupt pentru a pune capăt acestui coșmar. Vreți să fiți alături de mine?

Există deja o reacție din partea Guvernului, dar acesta întârzie să ia măsuri concrete. Vânătoarea de delfini este ilegală în Peru și poate fi pedepsită cu ani buni de închisoare, dar autoritățile închid ochii la aceste ilegalități, permițând uciderea a mii de delfini și rechini. Guvernul este în schimb foarte preocupat de reputația internațională a țării, în special ca destinație turistică. Dacă vom crește presiunea asupra lor cu o campanie globală masivă, sunt convinsă că vor la măsuri rapide pentru a pune capăt acestui masacru.

După ce voi înmâna Guvernului peruan o petiție cu un milion de semnături din toate colțurile lumii, Avaaz va lansa o campanie în revistele de turism din țările de unde provin cei mai mulți turiști, iar Guvernul nu ne va mai putea ignora! Ajutați-mă să opresc acest măcel semnând chiar acum petiția urgentă.

Văzând imaginile de coșmar ale acestui masacru, am realizat brusc că trebuie să fac ceva, înainte ca delfinii și rechinii noștri să dispară pentru totdeauna. Așa că am creat o petiție și am trimis-o prietenilor mei, iar în mai puțin de 24 de ore am reușit să strâng peste 10.000 de semnături!

Oceanele noastre sunt atacate permanent. Rechinii și delfinii sunt deja în pericol din cauza poluării, a schimbărilor climatice și a curselor întinse de pescari. Prădătorii oceanelor joacă un rol important în echilibrul ecosistemului și trebuie să fie protejați, nu măcelăriți. Multe ecosisteme acvatice sunt la un pas de colaps, iar procesul este ireversibil, așa că nu mai putem aștepta în timp ce politicienii noștri ezită și fac promisiuni deșarte.

Turismul este a treia cea mai mare industrie din Peru, cu o rată de creștere mai mare decât a oricărei alte țări din America de Sud. Turiștii vin aici pentru a admira natura sălbatică, iar eco-turismul este foarte important. O campanie de impact în presa de specialitate din țările de unde provin cei mai mulți turiști va fi o amenințare de neignorat. Iar Guvernul nostru va înțelege în sfârșit că turiștii admiră Peru nu doar datorită bucătăriei locale și a ruinelor incașe de la Machu Picchu, ci și pentru că iubesc oceanele și natura sălbatică. Semnează acum și trimite mesajul mai departe.

Ca membră Avaaz, am admirat mereu dârzenia cu care ați luptat de fiecare dată pentru protejarea oceanelor noastre. La început, planul meu era să strâng 15.000 de semnături pentru a reprezenta cei 15.000 de delfini care sunt uciși în fiecare an, dar împreună putem reprezenta toți delfinii și rechinii din apele peruene care mai pot fi încă salvați!

Cu speranță și entuziasm,

Zoe și echipa Avaaz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Știu că mă iubești, așa că nu mă spama...