miercuri, 1 ianuarie 2014

ImobildeVanzare.ro și cum să alegi o locuință

2014 poate fi un an în care sunteți decis să faceți marea schimbare, una pe care o așteptați de ceva timp, dat fiind că este vorba de locuința pe care o aveți, pe care o puteți schimba, pe care o puteți achiziționa. Poate că această dorință îndeplinită vine după un moment îndelungat de așteptare sau poate că vine după o dorință de moment, însă e important să aveți de unde alege.

Fie că doriți case sau apartamente în Târgu Mureș, Cluj Napoca, Brașov sau orice alt oraș al țării, portalurile disponibile pe Internet vă oferă informațiile de care aveți nevoie pentru a face marele pas, unul despre care am putea spune chiar că este enorm, gigantic, dat fiind că poate fi locul unde vă veți petrece zeci de ani sau, posibil, toată viața.Casa, transfigurarea personalității


Dar să discutăm despre ce înseamnă o casă pentru fiecare dintre noi, care este casa visurilor noastre. Aceasta diferă de la persoană la persoană. Unii visăm vile, alții apartamente sau o căsuță. În vis, casa simbolizează personalitatea noastră. Puteți citi mai multe informații despre simbolistica casei din visele pe care le avem la adresa aceasta.  Să trecem, însă, de la vis la realitate. Să vedem unde ne poziționăm în raport cu idealul nostru și ceea ce avem în prezent.

Pașii necesari în alegerea unei locuințeEste necesar să ne uităm foarte bine la ceea ce avem, să analizăm dacă este nevoie de ceva nou sau nu. Să fie resurse irosite sau să fie folosite pentru experiențe de neuitat? Depinde de fiecare, căci trebuie, în primul rând, să ne asigurăm locuința. Apoi, creștem și ajungem la nevoile celelalte, cele de la vârful piramidei lui Maslow, dacă dorim să o luăm așa.

Acum, că am trecut de acest pas, unul la care avem nevoie, probabil, și de sfatul celor din jurul nostru, de sfatul celor în care avem încredere, este momentul să trecem mai departe, la o nouă etapă în stabilirea locuinței ideale. Care este acest pas? Este el important? Desigur.

Pasul al doilea este să vedem de ce avem nevoie. Ce resurse avem sau ce resurse vom strânge pentru îndeplinirea acestui țel. Câte cameră vrem, cât de spațioasă ne dorim să fie locuința sunt doar câteva întrebări la care trebuie să răspundem. După ce am trecut de această etapă, mergem mai departe. Nu trebuie să uităm să notăm ceea ce am stabilit până acum.

Pasul al treilea este stabilirea zonei, a orașului, a cartierului. Acesta ar putea fi considerat un pas complementar celorlalți, pentru că are un rol major în momentul în care vorbim de preț. Practic, depinde mult și orașul în care vrem să ne stabilim. Până la urmă, vorbim de o locuință, vorbim, după cum spune interpretarea visului, de transfigurarea personalității noastre în cotidian.

Alegerea potrivită și portalul online


Încheind, mai rămâne doar o singură etapă, cea care devine, de multe ori prima. Este vorba de sortarea ofertelor și selectarea celei mai bune. Putem apela la un portal online care ne va oferi informațiile de care avem nevoie foarte simplu, cu câteva click-uri și, la fel de important, la orice oră din zi și din noapte.

*sursă imagine: imobildevanzare.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Știu că mă iubești, așa că nu mă spama...