marți, 15 aprilie 2014

Avaaz: Urangutanii sunt în pericol - iată cum putem câștiga

I have already signed and shared it:

Dragi prieteni,Anul trecut, peste un milion dintre noi și-au unit forțele și au reușit să oprească un proiect devastator care ar fi ucis urangutanii din Indonezia, dar bătălia pentru salvarea lor continuă. Dacă nu vom acționa urgent, am putea pierde ultimul loc de pe planetă unde urangutani, tigri, rinoceri și elefanți trăiesc încă împreună în libertate. Semnează acum petiția urgentă:

semneaza petitia
Anul trecut, peste 1.3 milioane dintre noi au lansat un apel pentru protejarea ultimului loc din lume unde urangutani, tigri, rinoceri și elefanți trăiesc încă împreună în libertate. Am reușit să oprim planul care ar fi distrus suprefețe uriașe din pădurile tropicale de pe insula Sumatra. Dar acum autoritățile locale se pregătesc să dea undă verde acestui proiect devastator, dacă nu vom acționa la timp!

Companiile miniere și producătorii de ulei de palmier și hârtie au mult de câștigat din exploatarea acestui ecosistem fragil, iar presiunile pe care le fac asupra Guvernului pentru defrișarea pădurii dau roade. Dar Europa este cheia către stimulente economice mai importante pentru Indonezia, iar experții spun că o intervenție a ambasadorului UE ar putea fi salvatoare.

Organizațiile pentru protecția mediului din Sumatra fac tot ce le stă în putință pentru a îi atrage atenția oficialului UE asupra acestui dezastru ecologic, dar ne cer acum ajutorul pentru a amplifica apelul lor urgent. Haideți să îi arătăm ambasadorului UE că întrega lume e cu ochii pe el, pentru a-l convinge să acționeze înainte să fie prea târziu. Semnați acum petiția urgentă:

http://www.avaaz.org/ro/aceh_rainforest_petition_loc/?bNahLcb&v=38707

Aprobarea defrișării acestei suprafețe uriașe pentru a face loc minelor și plantațiilor de palmier ar fi un dezastru ecologic de proporții. Acest loc reprezintă ultimul refugiu pentru multe specii aflate în pericol.

În calitate de ambasador al Uniunii Europene în Indonezia, Olof Skoog poate oferi Guvernului susținerea politică și tehnică pentru evaluarea acestui plan distructiv și poate convinge autoritățile să protejeze cea mai fragilă parte a pădurii tropicale. Există deja eforturi susținute în această direcție, inițiate pe cont propriu de state ale Uniunii Europene, dar e nevoie de un efort coordonat pentru a crește impactul acestui apel, iar ambasadorul UE este cea mai potrivită persoană pentru această misiune.

Uniunea Europeană este unul dintre cei mai mari donatori implicați în susținerea dezvoltării durabile în Sumatra iar reprezentantul său ar trebui să se asigure că realizările obținute în urma acestor investiții nu vor fi puse în pericol de un plan devastator. Surse din interior spun că Skoog nu a acționat până acum doar pentru că nu a realizat încă gravitatea situației și puterea pe care o deține.

Ne avântăm acum în cea mai mare bătălie pentru protejarea acestui paradis natural. Haideți să amplificăm apelul nostru către ambasador și să îi arătăm că ne bazăm pe el pentru a salva una dintre cele mai importante păduri de pe planetă. Dați click mai jos pentru a semna petiția urgentă:

http://www.avaaz.org/ro/aceh_rainforest_petition_loc/?bNahLcb&v=38707

În ciuda dificultăților, anul trecut am reușit să obținem amânarea acestui plan, asigurându-ne că Guvernul va interveni pentru modificarea lui. Apoi ne-am unit din nou forțele și am salvat un habitat extrem de important pentru mai multe specii pe cale de dispariție, inclusiv urangutani, a cărui valoare se ridică la un milion de dolari. Acesta este ultimul pas pe care trebuie să îl facem pentru a oferi un viitor sigur urangutanilor din Indonezia și avem toate șansele să câștigăm. Pe locuri, fiți gata, start!

Cu speranță și determinare,

Lisa, Emma, Ari, Sayeeda, Emily, Ricken și întreaga echipă Avaaz

MAI MULTE INFORMAȚII (ÎN ENGLEZĂ):

In Indonesia, Environmentalists See a Disaster in the Making (New York Times)
http://www.nytimes.com/2013/10/12/world/asia/in-indonesia-environmentalists-see-a-disaster-in-the-making.html

Australian companies accused of jeopardising conservation in Indonesia (The Guardian)
http://www.theguardian.com/environment/2014/mar/24/australian-companies-accused-of-hampering-conservation-in-indonesia

Global calls to save Aceh forest (The Jakarta Post)
http://www.thejakartapost.com/news/2013/05/19/global-calls-save-aceh-forest.html

Indonesia Moves Towards Approving DeforestationPlanin Aceh (Jakarta Globe)
http://www.thejakartaglobe.com/nvironment/indonesia-moves-towards-approving-deforestation-plan-in-aceh/586752

Conservation scientists: Aceh's spatialplana risk to forests, wildlife, and people (Mongabay)
http://news.mongabay.com/2013/0322-atbc-aceh-declaration.html

Aceh draft bylaw risks forests, say activists (Jakarta Post)
http://www.thejakartapost.com/news/2013/03/14/aceh-draft-bylaw-risks-forests-say-activists.html

Mining company working with Indonesian government to strip forest of protected status (The Guardian)
http://www.guardian.co.uk/environment/2013/apr/17/mining-indonesian-forest

Indonesia' s Protected Rainforests Disappearing (Huffington Post)
http://www.huffingtonpost.com/dr-reese-halter/indonesias-protected-rain_b_2944815.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Știu că mă iubești, așa că nu mă spama...